top of page
Writer's pictureIT klaster ZAIT

EMcard predstavuje inovatívne parkovacie QRkódy v Žiline

Spoločnosť EMcard, a.s., ktorá je súčasťou holdingu nášho člena EMtest, a ktorá sa venuje vývoju rôznych softvérových riešení podporujúcich transportné systémy, mobilitu či industriálny hardvér, nasadzuje v Žiline parkovacie riešenie QRpark.me. Vďaka nemu môžu občania pohodlne uhradiť parkovné načítaním QR kódu priamo na parkovisku.
Riešenie nevyžaduje registráciu ani inštaláciu aplikácie. Po otvorení webstránky (buď naskenovaním QR kódu alebo priamo cez www.qrpark.me/Zilina) si užívateľ zvolí typ pásma (pásma a ulice nájdete TU), v ktorom zaparkoval a zadá EČV svojho vozidla a email, na ktorý mu príde parkovací lístok. V druhom kroku si vyberie dobu parkovného, pričom aplikácia mu automaticky prerátava sumu parkovného v závislosti od zvoleného času. V poslednom kroku už stačí len parkovné zaplatiť, a to buď kartou alebo cez Apple Pay či Google Pay. Cena parkovania je lacnejšie ako pri platení cez SMS, vychádza rovnako ako pri platbe cez parkovací automat.
Vďaka portfóliu, ktoré EMtest a jeho divízie pokrývajú, je možné do budúcnosti parkovacie riešenie rozšíriť, a to pridaním parkovacích automatov s podporou platieb kartou či bankovkami či možnosťou nabíjania elektromobilov (Park&Charge – zaplatenie súčasne za parkovanie aj nabíjanie).
Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o spoločnosti EMtest či jej produktoch, môžete tak urobiť na ich webovej stránke www.emtest.sk.

Comments


bottom of page