top of page
  • ZAIT

25 rokov KROSU na softvérovej scéne

V známom komixovom filme o Spidermanovi sa hovorí, že s veľkou silou prichádza aj veľká zodpovednosť. Táto paralela by mala platiť aj vo svete podnikania. Silnejší by mali spájať svoje sily a pomáhať tým, čo si nevedia pomôcť sami. Žilinská softvérová firma KROS tomu ide príkladom.

KROS family nie je len klišé

„Sme KROS, sme rodina a sme tú pre vás“, znejú slová o KROSE na našej oficiálnej stránke. Verte či nie, ono je to naozaj tak. V KROSE sme všetci ako rodina. Vzájomne si pomáhame, do práce chodíme radi, spoločne diskutujeme a hľadáme najlepšie riešenia pre našich zákazníkov. A áno, občas sa ako v každej správnej rodine aj trocha posekáme a následne udobríme . Skvelá atmosféra u nás však nie je náhodná. Všetko pramení z postojov našich zakladateľov, Alexandra Matiščíka a Jaroslava Kulišku. Keď týchto dvoch pánov stretne človek na chodbe, hneď má krajší deň. Obaja sršia optimizmom, dobrou náladou, a čo je hlavné, zaujímajú sa o každého z nás.


Čo vlastne v KROSE robíme?

Predsa softvér pre ľudí. Naším poslaním je zjednodušovať im prácu a život. Vyvíjame, testujeme a predávame softvér pre účtovníkov, mzdárov, fakturantov, rozpočtárov, súdnych znalcov a podnikateľov. Neoddeliteľnou súčasťou našich softvérov je aj nadštandardná podpora, vzdelávanie a ďalšie služby, ktoré šetria čas aj nervy . Už 25 rokov sa aktívne staráme o spokojnosť 100 000 firiem na Slovensku. Uvedomujete si, že je to už celé štvrťstoročie? Naše ambície tu však nekončia a chceme sa dožiť aspoň 100 rokov. O tom, že to máme „našliapnuté“ tým správnym smerom svedčí aj rad ocenení, ktoré sme získali. Obzvlášť hrdí sme na Diamanty slovenského biznisu, ktoré sme obhájili už piaty raz, či na hlavné ceny za inovačný rozvoj regiónu.


Uzatvárame silné spojenectvá, aby sme mohli pomáhať

Keďže sme slovenská firma so slovenskými majiteľmi, záujem o okolie je súčasťou našej DNA. Nadšene sa zapájame do dobrovoľníckych akcií a pomáhame rôznym organizáciám. Z mnohých zaujímavých spoluprác určite stojí za zmienku tá s IT krajom. Spoločne máme za sebou niekoľko úspešných projektov, napríklad po vypuknutí pandémie sme pomáhali so štítmi pre zdravotníkov. Aktuálne nás zaujala skvelá myšlienka pomôcť deťom z Občianskeho združenia Náruč – pomoc deťom v kríze, ktoré dlhé roky s láskou podporujeme. Dozvedeli sme sa, že potrebujú nové auto, tak sme spolu s ďalšími firmami z IT kraja zorganizovali 40-dňovú výzvu, počas ktorej chceme virtuálne obísť svet (40 075 km) a vyzbierať príspevok 4000 eur na jeho kúpu. Veríme, že krosáci prejdú aspoň 10 000 kilometrov.


Prečo sme súčasťou IT kraja?

Pretože veríme, že región postavený na schopných a vzdelaných ľuďoch bude dobrým miestom pre život pre všetkých. Aktívne pracujeme na tom, aby mali deti a mládež záujem sa rozvíjať, budovať svoje technické a IT zručnosti a v dospelosti nám pomáhali s jeho budovaním. Sme si istí, že spolupráca medzi firmami a školami, aj firmami navzájom, je prospešná pre budúcnosť nás všetkých, a preto motivujeme stredoškolákov a učíme vysokoškolákov. Spolu totiž dokážeme viac.




bottom of page