top of page
  • ZAIT

HOUR & GoodRequest: Mobilná aplikácia HumaNet #spolupráca

V dnešnom svete, kde je technológia neoddeliteľnou súčasťou každodenného života, sa mnohé firmy snažia prispôsobiť novým trendom a potrebám svojich zákazníkov. Jednou z takýchto firiem je aj spoločnosť HOUR, ktorá sa zaoberá automatizáciou a podporou procesov v oblasti ľudských zdrojov. V snahe poskytnúť svojim klientom ešte pohodlnejšie a dostupnejšie riešenia, sa rozhodla vytvoriť pre svojich zákazníkov mobilnú aplikáciu, v ktorej by zamestnanci ich zákazníkov mali okamžitý prístup ku svojím mzdovým a personálnym údajom, napr. výplatným páskam, dochádzke a pod.


Napriek tomu, že HOUR je softvérová firma s plnohodnotným vývojovým oddelením, rozhodli sa hľadať pre vývoj mobilnej aplikácie externého dodávateľa. Po preskúmaní viacerých možností sa obrátili na spoločnosť GoodRequest, ktorá má za sebou bohaté skúsenosti a veľmi dobré referencie vrátane spolupráce s firmami ako Tatra banka, Bistro a pod. Súčasne sa predstavitelia oboch firiem poznali z aktivít klastra.


Ako zdôraznila Janka Michalíková, riaditeľka produktov v spoločnosti HOUR: "Spolupráca s GoodRequest nám poskytuje možnosť sústrediť sa na to, v čom sme naozaj dobrí. Zatiaľ čo my disponujeme hlbokými znalosťami v oblasti procesov ľudských zdrojov a cloudových technológií, spoločnosť GoodRequest poskytuje expertízu v oblasti vývoja mobilných aplikácií. Táto synergia umožňuje obojstranne využívať silné stránky a viesť k inovatívnym riešeniam."


Vzájomná spolupráca začala na konci roku 2020, kedy sa oba tímy stretli a spoločne definovali požiadavky i ciele projektu. Po dôkladnom vysvetlení architektúry inštalácií a stanovení úloh nasledovalo deväť mesiacov intenzívnej práce, počas ktorej bola vyvinutá prvá verzia aplikácie.


Už počas prvých týždňov začali využívať aplikáciu stovky zamestnancov zákazníkov spoločnosti HOUR, ktorý ju hodnotili veľmi pozitívne. Dnes aplikáciu využíva viac ako 6000 používateľov, ktorým poskytuje dôležité informácie, ako je výška mzdy, doručovanie výplatných pásov a kontrolu údajov, čím zabezpečuje užívateľom komplexný prehľad o ich pracovných podmienkach.


Vzhľadom na pozitívnu reakciu zákazníkov sa obe spoločnosti rozhodli podporiť ďalší vývoj aplikácie. Oba tímy úzko spolupracujú s cieľom dosiahnuť najlepšie výsledky pre užívateľov a neustále prichádzajú s novými nápadmi. To oceňuje aj projektová manažérka GoodRequestu Adriana Benovičová: "Páči sa nám, že v HOURe je super tím ľudí, ktorí prinášajú kvalitné nápady pretože stále myslia na svojich zákazníkov a ich potreby."


Spolupráca medzi firmou HOUR a GoodRequest predstavuje príklad úspešnej spolupráce medzi dvoma softvérovými firmami, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a posúvajú hranice možného vo vývoji aplikácií. Súčasný trend v oblasti mobilných technológií ukazuje, že takéto partnerstvá sú kľúčové pre úspech a inováciu v modernom podnikateľskom prostredí.


 

Veríme, že členstvo v klastri ZAIT otvára cestu k vzájomnému prepojeniu členov. Tí vďaka tomu môžu spoločne realizovať projekty, na ktoré by inak nedosiahli alebo ktoré by boli pre nich náročné. Postupne tieto spolupráce predstavujeme, aby sme ukázali, že aj keď všetci členovia pôsobia v IT svete, nie sú si konkurenciou, ale môžu vzájomne spolupracovať a pomáhať rozvíjať svoj biznis.


Chceš sa stať aj ty členom žilinskej komunity? Dohodni si s nami stretnutie a radi ti predstavíme naše aktivity.

bottom of page